Spachtelputz en Sierpleisters

Spachtelputz is slechts 1 soort wandafwerking van de verschillende sierpleisters: Spachtelputz, Granol stucwerk en Rustiekputz stucwerk. Toch is Spachtelputz veruit het populairst in deze tijd.

Spachtelputz is sierpleister voor bestaande muren welke wordt aangebracht met een spatel. Het materiaal bestaat voornamelijk uit witte gebroken marmerkorrels (80%) en daarnaast bindmiddelen en lijm (20%). De Spachtelputz is met verschillende korrelgroottes aan te brengen waardoor de laagdikte tussen de 1 en 4mm kan varieren. Dit is geheel naar wens toe te passen.

Spachtelputz is in iedere kleur aan te brengen door het gebruik van natuurlijke pigmentering. Wit en extra wit zijn de meest voorkomende kleuren om een frisse en strakke uitstraling te krijgen op bijvoorbeeld verouderde wanden. Daarnaast is het ook heel gemakkelijk overschilderbaar als u later toch een andere kleur wenst.

Met een spachtelputz wandafwerking kunt u met een gerust hart een keer per ongeluk tegen de muur aan stoten. Het is namelijk erg duurzaam en vele malen harder dan met gips afgewerkte wanden. Ook voor de buitenmuren is het daarom erg geschikt en veel gebruikt.

Wilt u alle mogelijkheden bespreken voor uw woning en een professioneel advies? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en het best haalbare resultaat. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

spachtelputz kleurstalen 4 all stuc